sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Tortillasipsisetti ja Paholaisenhillo

Maistoimme alkusyksystä ensimmäisen kerran Paholaisenhilloa, jota on kehuttu jo vaikka kuinka ja kauan erinäisissä blogeissa. Meille hilloa maistattaneet tyttäremme kummit olivat löytäneet ohjeen jostain netin syövereistä. Me luotimme Pastanjauhajien ohjeeseen ja hyvää tuli! Omaan settiin käytimme tuoreita tomaatteja, mutta purkitetut menevät varmasti aivan yhtä hyvin.

Sesonkisesti homma tulee aika lailla myöhässä hilloamisen osalta, mutta tästä voi toisaalta olla vinkiksi mihin hilloa käyttää. Me nimittäin lusikoimme hilloa lämpimien maissilastujen ylle pannulla käytetyn sipulisilpun kaveriksi. Mukana menossa oli myös peuran jauhelihaa ja Jukan keittelemää valkokastiketta, jossa oli mukana runsaasti cheddarraastetta. Oikein mainio maanantaifiiliksen selättäjä, suosittelemme!

PAHOLAISENHILLO
(ohje otettu Dansukkerin sivuilta)

2 prk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillo-marmeladisokeria

Kaada tomaatit liemineen kattilaan tai paistokasariin. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat veitsellä tai monitoimikoneessa. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput, mausteet ja etikka kattilaan. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.

5 kommenttia:

  1. Iso virhe lukea tätä nyt, kun kaupat on kiinni ja vatsa huutaa rasvaa ja suolaa!

    VastaaPoista
  2. Niinkin hienossa gourmert - ravintolassa kuin Perniön ABC myydään semmosta vuohenjuustopannupizzaa jossa on kyseistä hilloa ja punasipulia pizzan päällä (sen vuohenjuuston lisäksi) Yhdistelmä on niin hyvä että jopa ABC - pizza menee sillä iloisesti alas:)

    VastaaPoista
  3. Pitkä: Tiedän tunteen...

    Nelle: Voisikin kokeilla joskus kotona tehtävään pizzaan. Kiitti ideasta!

    VastaaPoista
  4. Suosittelen ERITTÄIN vakavasti testaamaan vuohenjuustohampurilaista tuolla hillolla, eli siis hampurilaissämpylöiden väliin pihviksi vähän paistettua vuohenjuustoa, lisäksi vegejä ja paholaisenhilloa. Itku meinaa tulla.

    VastaaPoista
  5. Jukalla saattaisi tippa tullakin...se on vuohenjuustofäni. Kiitos vinksusta!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin